"Prijs van gas en elektriciteit gaat dan met 30% dalen"

door: STS
energieprijs
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De prijzen van gas en elektriciteit zouden in de maand oktober flink gaan dalen. Dat voorspelt Mijnenergie.be.

De website baseert zich op de evoluties op de energiebeurzen. "Die wijzen op een prijsdaling van bijna dertig procent voor elektriciteit en aardgas ten opzichte van september", klinkt het.

"De jaarprijs voor elektriciteit, inclusief kosten, heffingen en btw, daalt van 3.245,43 euro naar 2.286,43 euro. De jaarprijs van gas daalt van 5.856,21 euro naar ongeveer 4.101,81 euro."

Maar Paul D'Hoore tempert de verwachtingen: "Ik help het hopen. En het is waar dat we waarschijnlijk een lagere prijs gaan hebben in oktober dan in september. Maar 30% lijkt mij toch wel heel, heel, heel zwaar overdreven", reageerde hij op VTM.

"We hebben in augustus een piek gezien bij de gasprijzen. Die is voorbij. Maar dat was een kortstondige piek van één dag. Vandaag zitten we nog altijd op erg hoge prijzen in vergelijking met de voorbije jaren."

"Zelfs als de prijzen dalen, ga je er normaal gesproken in oktober niets van merken. Want je betaalt een voorschotfactuur, en die wordt niet automatisch aangepast. Als de daling er komt, ga je ze pas in je slotfactuur zien verschijnen."

Gebruik nu de gratis app van Redactie24