Prijs van zonnepanelen is nu zeer verrassend: "Nog nooit meegemaakt"

door: STS
Zonnepanelen
Afbeelding bron: Pixabay

Wie nog geen zonnepanelen heeft laten leggen en dat nog van plan is, kan nu gouden zaken doen. Zelfs zonder de premie van de overheid, die dit jaar niet meer uitgedeeld wordt.

Zelfs als je die weggevallen overheidspremie meerekent, kosten zonnepanelen nu nog maar een kwart van wat ze vorig jaar kostten. "Een gezin heeft gemiddeld zestien zonnepanelen van 430 watt nodig voor het dagelijks verbruik. In de zomer van 2023 betaalde je daarvoor gemiddeld 8.700 euro, met de omvormer en keuring inbegrepen", viel te horen op VTM.

"Tot eind december kon je nog een premie van maximaal 750 euro krijgen, waardoor je in werkelijkheid 7.950 euro betaalde. Leg je nu dezelfde zonnepanelen, dan betaal je 6.400 euro, zonder premie. Dat is 1.550 euro goedkoper, oftewel 25%."

"Ik ben twaalf jaar bezig. Ik denk dat de bodem bereikt is. Ik heb die prijzen nog nooit meegemaakt", vertelde zonnepaneleninstallateur Edelhart Olivier aan de commerciële zender.

"Vandaag is er een overstock aanwezig in Europa, en daardoor is die prijs gevoelig lager dan vorig jaar. Uiteindelijk zijn zonnepanelen vandaag goedkoper dan vorig jaar, zelfs zonder premie."

Volg Redactie24 nu op Instagram