"Sommigen gaan het deze winter heel erg koud hebben en lijden met lange ij"

door: STS
Koud - winter - ziek - verkouden
Afbeelding bron: Pixabay

De mensen zijn bezorgd om hun hoge energiefactuur, zeker nu de wintermaanden in het verschiet liggen.

"Het gaan niet enkel over mezelf, maar ook over de economie van het land. Want alles draait om energie. Zonder energie is het nul, is er niets meer. Faillissementen, afdankingen... Ik denk dat sommige mensen het heel erg koud gaan hebben en lijden, gewoon lijden met lange ij", klonk het op ROB-tv.

"Ik kan mij voorstellen dat het voor veel mensen een probleem wordt en dat er daardoor wel sociale drama's gaan komen", vertelde een ander.

"Doordat wij zonnepanelen geplaatst hebben, een goede investering, moeten we niet zoveel betalen. Daardoor maken wij ons op dit moment niet echt veel zorgen", liet een koppel weten.

"Wij rijden minder met de auto. We proberen meer te doen met de fiets, met het openbaar vervoer. We proberen zuiniger te leven. Lichten niet nutteloos laten branden, toestellen niet langer in stand-by laten staan", vertelde een man.

"Eén kamer verwarmen in plaats van een hele verdieping. Als je met twee in een huis woont, kan je ook op een kleinere oppervlakte leven."

"Door de stijgende energieprijzen steeg onze voorschotfactuur van circa 200 euro per maand tot bijna 600 euro per maand. We hebben net geïnvesteerd in zonnepanelen en een warmtepomp."