Tips voor een lagere energiefactuur: "Het schijnt dat je dan minder verbruikt"

door: STS
Verwarming
Afbeelding bron: Photonews

De energieprijzen swingen de laatste tijd de pan uit. Dat betekent dat veel mensen hun energiefactuur flink zien oplopen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Zet jij de verwarming wat lager om geld uit te sparen? Of heb je andere tips om de energiefactuur wat te verlagen?"

"Nee, als het koud is, verwarm ik. 's Zomers of 's winters", laat Nathalie weten.

"Hier staat de verwarming op 21 of 22 graden. Ik lijd voor niemand kou", schrijft Christel.

"Ik laat mijn verwarming altijd op dezelfde temperatuur staan. Het schijnt dat je dan minder verbruikt. En vroeger deed ik de kinderen elke dag andere kleren aan voor school. Nu enkel elke dag vers ondergoed en kousen. Als hun kleren niet vuil zijn, laat ik ze die twee dagen dragen", schrijft Martine.

"Je kan de kleding ook een nacht buiten hangen. Hoe kouder hoe beter", laat Eric weten.

"Breng de wintermaanden door in een warm land, dan vermijd je hoge stookkosten en geniet je van gratis warmte. En je leeft er goedkoper dan in België", geeft Christiane als tip.

"Ik doe een trui aan en zet de verwarming overdag uit en 's avonds om 22.00 uur ook, tot 's ochtends 07.00 uur. Het is dan de hele dag 20 graden in de leefruimte en in de badkamer 18 graden. De verwarming staat op 20 graden", schrijft Jeanne.

"Mijn verwarming blijft dag en nacht aanstaan. Wassen en strijken beperk ik. Strijken is een grote kost. We moeten besparen waar kan natuurlijk", zegt Luc.

"De verwarming gaat gewoon op, liefst zo hoog mogelijk. Zonder na te denken wat mij dat gaat kosten. Ik ga niet in de kou zitten", laat Joyce weten.

"Er zijn twee dingen waar ik niet op bespaar, en dat zijn honger en kou. Geen van beide zal ik hebben. De verwarming staat altijd op 22 graden", zegt Sabina.

"Ik verbruik al jaren minder stroom, maar moet altijd meer betalen. Wat voor zin heeft het dan nog?", vraagt Johan zich af.

"Ik heb het spijtig genoeg altijd te warm, door zuurstofgebrek in het bloed. Ik kan zelden de verwarming aanzetten, het enige voordeel van mijn chronische ziekte. We trekken zo altijd geld terug", zegt Mia.

"Verwarming is het enige waar ik nooit op zal besparen. De thermostaat staat het hele jaar door op 23,5 graden, overal in huis, op alle drie verdiepingen. Ik heb in mijn jeugd kou genoeg gehad en heb lang en hard genoeg gewerkt om dat nooit meer mee te moeten maken", schrijft een anonieme lezer.