Veel mensen besparen op deze manier op hun energiefactuur: "Uit vrees voor hoge afrekening"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De verwarmingskosten swingen de pan uit. Veel mensen hebben daardoor moeite om hun energiefactuur te kunnen betalen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Zet jij de verwarming een paar graden minder door de hoge prijzen?"

"Ik zet ze af en doe drie truien over elkaar aan. Zeker niet leuk, maar wat kan je anders doen als alleenstaande? Proberen te overleven", stelt Mieke.

"Jazeker, ik verwarm met elektriciteit. Ik zit nu al aan 210 euro per maand en ik moet de afrekening nog krijgen. Gelukkig is het geen al te koude winter geweest. Ben bang wat de toekomst gaat geven", schrijft Guy.

"Nee, hier blijven we de verwarming aan houden om het aangenaam te houden. Als we niet thuis zijn staat deze natuurlijk lager", laat Els weten.

"Ja, ik zet ze bewust lager. Ik sta er alleen voor, dus is de rekening vlug gemaakt", zegt Hilde.

"Ik zet ze nooit hoger dan 19 of 20 graden, en het lukt", laat Linda weten.

"Onze thermostaat stond altijd op 17 graden. Mijn man heeft hem onlangs op 16 graden gezet. Eerlijk gezegd vind ik dat 's avonds in de zetel toch wat frisjes", zegt Erna.

"Twee graden minder overdag, wanneer ik toch niet thuis ben. 's Avonds één graad minder, 20 graden in plaats van 21 graden. En zoveel mogelijk hout branden", zegt Tony.

"Als ik kou heb, zet ik het vuur aan. Als we ziek worden kost het veel meer", schrijft Jean-Pierre.

"We zetten de thermostaat ook een beetje lager en dragen een dikke trui. Gelukkig hebben we een goed geïsoleerd appartement .En nu het wat warmer wordt, kunnen we de verwarming volledig afzetten", zegt Rita.

"Nee, ik ga niet in de kou zitten om het geld daarna aan de dokter te moeten uitgeven. Ik ken zo iemand die zijn verwarming de hele winter op 18 of 19 graden zet. En dan drie pullen aantrekken. Te zot voor woorden", zegt Cathérine.

"Bij mij blijft ze opstaan. Met kou kan ik het 's nachts niet houden van de pijn door artrose", zeg Katia.

"Die van mij heeft niet meer aan gestaan sinds april vorig jaar. Puur uit protest en uit vrees voor een zeer hoge afrekening", laat Tine weten.