Verhaal van Greenpeace uitgezongen? "Onwaarheden en drogredenen, precies jaren 30"

door: BVDO
Doel Antwerpen kerncentrale Unsplash
Afbeelding bron: Unsplash

Greenpeace publiceerde enkele dagen geleden een nieuw rapport met vier redenen waarom zon- en windenergie beter is dan kernenergie. Op veel bijval kon het document alvast niet rekenen.

"We hebben niet de luxe om in sprookjes te geloven. Schone, veilige en betaalbare kerncentrales bestaan niet. Om de aarde leefbaar te houden, heeft het klimaatprobleem echte oplossingen nodig, en wel nu", opent Greenpeace het pleidooi.

Volgens Greenpeace bieden zon- en windenergie het nodige alternatief voor kernenergie. Er worden verschillende elementen als bewijs aangehaald om hun redenering te staven. Die kunnen echter niet op veel bijval rekenen bij het grote publiek.

"Het is bizar dat in 2021, met alle kennis die we hebben over de klimaatcrisis, een milieuorganisatie als Greenpeace dit soort teksten vol met onwaarheden en drogredenen durft te schrijven", noteert Henri op Twitter.

"Vrij naïeve gedachte dat zon en wind voldoende energie zou kunnen opwekken! Als je echt om milieu geeft ben je voor kernenergie! Er is geen tijd te verliezen", schrijft iemand anders.

"Precies 4 redenen waarom ik jullie niet serieus neem", is Henk duidelijk in zijn reactie.

"Greenpeace is wat je uit je neus pulkt. De ideologie Greenpeace lijkt op de jaren 30", reageert Cor.