Vijftiger ligt maand lang dood in appartement: "Hij moet erg eenzaam gestorven zijn"

door: STS
Ongeval - lijkwagen
Afbeelding bron: Photonews

Een vijftiger is dood aangetroffen in zijn appartement. Hij moet er vermoedelijk een maand gelegen hebben.

Het lichaam werd gevonden in een appartement in de Euphrosina Beernaertstraat in Oostende. Het gaat om de 51-jarige Karel Windels.

Diens broer, die op een afstand woont en al een tijdje niets meer van hem gehoord had, deed via Facebook een oproep: of iemand zo vriendelijk zou willen zijn om even een kijkje te gaan nemen.

Iemand ging op de vraag in en ontdekte een brievenbus die uitpuilde. Deze persoon verwittigde vervolgens de politie, die daarna het lichaam ontdekte.

De zus van Karel vindt het vreselijk. "Wij hoorden hem niet veel. Hij had het al enige tijd moeilijk. Verschillende sociale diensten volgden hem op. Waarom hebben zij geen alarm geslagen?", vraagt de vrouw zich af in Het Nieuwsblad.

De vrouw vindt anderzijds dat mensen, buren, meer aandacht moeten besteden aan elkaar, zodat niemand vergeten wordt. "Ook al gaat het om een persoon die je niet mag, praat met elkaar. Maar neen, de man in de straat wordt vergeten. Ook Karel had vermoedelijk niemand om tegen te praten. Hij moet erg eenzaam gestorven zijn."