Bart De Wever eerlijk over zijn relatie met alcohol: "Te vaak en te veel"

door: LHX
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever heeft iets te vieren: het is precies 10 jaar geleden dat hij voor het laatst alcohol heeft gedronken. Op Instagram vertelt hij waarom hij die beslissing maakte.

10 jaar geleden besefte Bart De Wever dat hij wel erg veel alcohol consumeerde. Het was bijna een dagelijkse gewoonte, vertel hij op Instagram. Een fysieke of mentale ervaring heeft hij – in tegenstelling tot sommige van zijn collega's – nooit ervaren, zegt hij. "Maar onmiskenbaar dronk ik gewoon te vaak en te veel."

Daarom dronk hij op 19 november 2011 zijn laatste goede fles wijn. Sindsdien heeft hij gemerkt dat niet drinken heel wat voordelen heeft. "Veel minder kilo's, een veel betere nachtrust, een hogere productiviteit, een hogere mentale paraatheid, een groeiende fysieke paraatheid, minder kwaaltjes en nooit nog een kater."

Hij heeft toe dat het voor zijn omgeving niet altijd gemakkelijk was om te begrijpen. Maar na zoveel jaren weet iedereen dat hij liever een Cola zero drinkt dan een glas champagne. "Alles went uiteindelijk voor iedereen", klinkt het.