Dieter Coppens wil beeld van hem nuanceren: "Vraagt mijn vrouw me regelmatig"

door: STG
Dieter Coppens
Afbeelding bron: VRT

Dieter Coppens zorgt al enkele weken voor ontspannende televisie met een nieuw seizoen van 'Down The Road'. Na een reis van drie weken door Thailand komt hij als herboren terug, al zorgt dat thuis wel voor de nodige uitdaging.

Gisteren was er weer een nieuwe aflevering van 'Down The Road'. Daarin trekt Dieter Coppens dit jaar met zes reisgezellen met het syndroom van Down naar Thailand. Een goede kuur om alles te relativeren. Zo omschrijft Dieter het avontuur deze week in Story.

Dieter Coppens is al vijf seizoenen de verantwoordelijke reisbegeleider. In Vlaanderen heeft hij ook het imago van de ideale schoonzoon. Op zich een flatterend etiket om te krijgen vindt Dieter zelf, maar toch geeft hij toe dat hij ook mindere kanten heeft. "Mijn vrouw vraagt regelmatig wanneer ik nog eens kook, en mijn kinderen vinden mij soms te streng", klinkt het.

Na de reis moet Dieter altijd weer zijn plekje veroveren in het gezin. "Ik trek vrijwel meteen de tuin in om het onkruid te wieden. Dat brengt me tot rust na zo'n reis." Al laat Dieter ook nog weten dat hij tegenwoordig minder last heeft van het zwarte gat dan in het begin.