Stijn uit ‘Down The Road’: “Ik heb Dieter moeten troosten tijdens de reis”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Stijn De Winter blikt in Dag Allemaal terug op zijn ‘Down The Road’-avontuur. “Het was een supermooie ervaring”, vertelt hij over zijn onvergetelijke reis.

“We trokken van Spanje naar de woestijn in Marokko. Twee heel mooie landen. Marokko heeft het meeste indruk gemaakt op mij. We hebben daar op dromedarissen gereden... Fantastisch. Ik kreeg er kriebels van in mijn buik”, lacht Stijn in Dag Allemaal. “Dat had ik in mijn hele leven nog nooit gedaan.”

Stijn had de reis van zijn leven niet willen missen. “Ik ben heel dankbaar dat ik mee mocht, want uiteindelijk moet je geluk hebben dat ze jou uitkiezen. ’k Heb er veel kameraden aan overgehouden. Dieter, Peter, Jaimie, Sophie, Gitte en Brenda. En Saar ook! We sturen nog dikwijls berichtjes naar elkaar.”

Dieter Coppens betekent tijdens ‘Down The Road’ veel voor Stijn, maar omgekeerd ook. Hun band is heel hecht. “Dieter is een gevoelig type, vind ik. Ik heb hem soms zelfs moeten troosten op reis. Maar hij is vooral een echte grappenmaker. De hele reis door vertelde hij non-stop mopjes. Hij heeft onze bus ook eens omgetoverd tot een discobus, heel tof. Dat moet nog op tv komen. Dieter is echt een vriend geworden van mij. Van iedereen eigenlijk.”