Saar uit ‘Down The Road’ weet het wel: “Daarom hebben zoveel mensen sympathie voor Dieter Coppens”

door: Redactie
Afbeelding bron: Eén
Ook voor Saar is het nieuwe avontuur begonnen in ‘Down The Road’. Ze reist weer met als begeleidster.

Saar Pelgrims vindt het moeilijk om een moment te kiezen dat ze niet zal vergeten. “Wat mij zeker gaat bijblijven, zijn die momentjes waarop je de reisgenoten dat laatste ?guurlijke duwtje in de rug geeft om hen toch over de streep te trekken. Als ze een angst overwonnen hebben, zie je de trots in hun ogen. En dan maakt je hart een vreugdedansje”, zegt Saar in TV-Story.

“Ik ben zelf niet zo’n beller, maar maak er wel een punt van om even met hen te babbelen wanneer zij mij bellen. Je voelt gewoon door de telefoon hoe gelukkig ze daarvan worden. En gelukkig kunnen worden van kleine dingen, is ook weer een mooie eigenschap.”

Saar begrijpt ook waarom Dieter Coppens zo populair is in Vlaanderen. “Dieter is absoluut een tofe peer! Leuk ook om te ontdekken dat hij even aimabel is in het echt als op tv. De sympathie die je voor hem krijgt, komt al als je ziet hoe hij met personen met het downsyndroom omgaat. Fantastisch gewoon! Daarnaast is hij heel sociaal, zorgzaam en grappig. Ideaal om mee op reis te gaan eigenlijk.”