Goedele Liekens hakt de knoop door en neemt erg ingrijpende beslissing

door: COS
Goedele Liekens in 'De Tafel van Vier'
Afbeelding bron: GoPlay

In maart van 2019 werd bekend gemaakt dat Goedele Liekens zou deelnemen aan de federale verkiezingen. Ze raakte verkozen in de Kamer van volksvertegenwoordigers.

In Het Laatste Nieuws verklapte Goedele Liekens afgelopen zomer dat ze niet wist of ze nog eens op de lijst voor Open Vld zou gaan staan. "Binnenkort moet ik de knoop doorhakken, maar ik heb geen flauw idee of ik nog wil", vertelde ze in de krant. 

Goedele verwees enerzijds naar de bagger die politici op sociale media over zich heen krijgen als reden om de deur achter zich toe te trekken. Ze stipte ook de fragiele samenhorigheid aan na de onverwachte wissel aan de top. 

"De nieuwe voorzitter ken ik niet, het is dus wellicht nog niet het moment om knopen door te hakken", zei Goedele recent in Dag Allemaal. "Maar mijn kinderen zien hoe hard ik werk, lezen de commentaar op sociale media en zeggen: 'Mama, je bent echt zot om deze job te blijven doen.'"

Gwendolyn Rutten

Nu blijkt Goedele de knoop te hebben doorgehakt. Ze zal bij de verkiezingen van juni volgend jaar niet meer opkomen. Dat laat ze weten aan RobTV. Enkele weken geleden was ze nog kandidaat om de Europese lijst te trekken maar zo ver zal het niet komen.

Het nieuws komt er nadat Paul Van Tigchelt werd aangesteld als de nieuwe minister van Justitie en Gwendolyn Rutten de nationale politiek bijgevolg verliet. Liekens zou haar besluit twee weken geleden al intern aangekondigd hebben en dus losstaan van de recente ontwikkelingen.