Lotte Vanwezemael heel openhartig: "Ging zo ver dat er fysiek geweld geweest is"

door: COS
Lotte Vanwezemael in 'De Cooke & Verhulst Show'
Afbeelding bron: Play4

Lotte Vanwezemael was deze week aanwezig in 'Generation Wijs'. Het is een samenwerking van Radio 2 en MNM tijdens de Week tegen Pesten.

In 'Dancing With The Stars' vertelde Lotte Vanwezemael enkele weken geleden al over hoe ze als jonge tiener te maken kreeg met pesten. Over haar pestervaring vertelde Lotte nogmaals openhartig in Generation Wijs.

"In het eerste middelbaar was het een nieuwe school voor mij. Ik was nog een beetje mijn weg aan het zoeken. Ik was een kind dat nog niet echt aan het puberen was. Ik had ook best goede punten, dus ik werd vaak het strevertje gevonden", legt Lotte uit.

"Er waren een aantal jongens in de klas die mij gebruikten als mikpunt en mij pestten aan de hand van opmerkingen. Maar het ging op een gegeven moment ook zo ver dat er fysiek geweld is geweest", verklaart Lotte.

"Ik heb dat eigenlijk altijd redelijk gebagatelliseerd. Gezegd van: 'Da's gebeurd, dat heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.' Maar door ouder te worden, heb ik toch meer beseft dat het wel meer sporen heeft nagelaten dan ik dacht", aldus Lotte Vanwezemael.