Zaak rond Bart De Pauw drijft Maaike Cafmeyer tot het ondenkbare

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Het is even geleden dat we nog nieuws gehoord hebben van Maaike Cafmeyer. In een interview met Humo geeft ze dan ook een update over hoe het met haar gaat.

Maaike Cafmeyer reageert voor het eerst op de rechtszaak van Bart De Pauw in Humo. Bart De Pauw werd door meerdere bekende actrices beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

De hele rechtszaak heeft dan ook een diepe indruk nagelaten op Maaike. Ze kreeg dan ook bakken kritiek over zich heen. “Voor een kar stront die over je wordt uitgekieperd ben je nóóit klaar”, zegt ze in Humo. Iets waar Maaike naar eigen zeggen niet had aan verwacht.

“‘Je bent een bekende actrice’, zeiden mensen dan, ‘Je had toch iets kunnen zeggen?’ Maar dat is de grote gemene deler van het slachtofferschap: de onmogelijkheid om erover te praten." Dat liet dan ook diepe sporen na.

"Het was verschrikkelijk. Ik had het gevoel dat het nooit meer goed zou komen. Eigenlijk deed al dat bashen me nog méér pijn dan de pijn van de feiten an sich. Het enige wat ik nog dacht, was: ‘Hopelijk wordt dit niet mijn dood", zegt Maaike. “Ik was écht bang om dood te gaan. Er was een moment dat ik hier niet meer wilde zijn.”