Zoon (23) van acteur Mathias Sercu vecht tegen kanker: "Dat is hartverscheurend"

door: COS
Mathias Sercu en zijn gezin
Afbeelding bron: Instagram @matsercu

Mathias Sercu en zijn gezin hebben vorig jaar vreselijk nieuws gekregen. Tore Sercu, de 23-jarige zoon van de acteur, is getroffen door kanker.

Tore Sercu voelde zich vorig jaar op Moederdag plots erg vermoeid. Na een bloedtest werd hij meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar wees een beenmergpunctie op kwaadaardige cellen. De eerste chemokuur werd gepland voor de dag erna.

"Opeens werden we in het midden van de nacht opgebeld omdat hij het niet meer uithield", citeert Het Laatste Nieuws Mathias Sercu in Krant van West-Vlaanderen. Ze troffen hun zoon naar adem happend aan in zijn ziekenhuisbed. 

Met een rasperige stem zei hij 'sorry'. "En of we goed voor zijn hond willen zorgen. Dat is hartverscheurend. Ze hebben hem dan in slaap gebracht en de chemo opgestart. Na vier dagen werd hij wakker en ging hij echt zienderogen weer vooruit", herinnert Mathias zich.

Vrijdag kreeg Tore een tweede stamceltransplantatie, waarbij zijn zus stamcellen heeft gedoneerd. Wat 2022 brengt, is voor de familie Sercu één groot vraagteken. Wij wensen hen alvast veel sterkte toe.