Mathias Sercu openhartig over ongeneeslijke zoon Tore: “Niets heeft zoveel ontreddering in mijn leven gebracht”

door: WVDS
Mathias Sercu en zijn gezin
Afbeelding bron: Instagram @matsercu

Tore Sercu, de zoon van acteur en regisseur Mathias Sercu, heeft een zeer agressieve kanker waarvan hij niet meer zal genezen. Een proces dat zijn leven en dat van zijn familie ingrijpend verandert.

De behandelingen werden onmiddellijk opgestart en nu krijgt Tore één keer per week immunotherapie. “Ik heb weer wat energie, kan mezelf weer herkennen in zin krijgen om dingen te doen, te leren. (...) Ik heb nu al bijna twee weken echt een oké energielevel en dat is zalig”, vertelt Tore bij Radio 1.

Voor vader Mathias Sercu is de ziekte van zijn zoon een emotionele periode. “Ik denk niet dat er iets meer ontreddering in mijn leven gebracht zou kunnen hebben dan dit. Aan de andere kant is al het moois dat we meemaken ook zo intens mooi. Dat gaat gewoon samen. En er is ook enorm veel verdriet.”

Wanneer de vraag komt ‘hoeveel tijd hij nog heeft?’ antwoordt Tore heel gevat. “Weinig, maar  voldoende. Ik weet niet of dat een juist antwoord is, want ik denk dat je nooit voldoende tijd hebt.(...) De uitstelbehandeling lijkt te werken, super, tot die niet meer werkt en dan gaan we wel weer zien.”