Febiac doet verrassende vaststelling door corona: "Mensen vertrouwen het niet meer"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

De markt van de verkoop van nieuwe wagens is dit jaar gekrompen omwille van de lockdown. Mensen die dan toch een nieuwe auto moeten aanschaffen wijken niet zo zeer af van hun koopcriteria, maar er zijn wel verrassende zaken te zien in de cijfers. Zo zijn dieselwagens terug populairder en doet de tweedehandsmarkt het bijzonder goed.

“We zien een tweetal opmerkelijke effecten de laatste weken. Zo zien we dat er meer dieselwagens verkocht zijn, hoewel die het voorbije jaar juist minder populair waren. Dit kan te verklaren zijn door het feit dat de autofabrieken stil hebben gelegen”, legt Joost Kaesemans, directeur van communicatie, bij Febiac uit aan Redactie24.

“Door die sluiting van de fabrieken zal een klant nu maandenlang moeten wachten op zijn nieuwe auto. Anderzijds hebben de merken nog wel veel dieselwagens direct uit stock leverbaar. Vandaar dat sommigen voor hun aankoop gekozen zullen hebben voor een stockwagen, ook al is het een dieseluitvoering.”

“Een tweede vaststelling die we doen is dat de tweedehandsautomarkt succesvoller is dan voorheen. Vele consumenten vertrouwen het niet meer om de tram, trein of bus te nemen door corona, maar willen wel mobiel zijn. Die mensen hebben dan een wagen op de tweedehands markt gekocht. Een deel van de mindere verkoop aan nieuwe wagens wordt op die manier gecompenseerd door de verkopen op de tweedehandsmarkt.”

“Zo zijn er de laatste maanden 20 procent meer occasie wagens verkocht, wat verrassend goed overeenstemt met de minderverkoop die er is bij de nieuwe wagens”, verduidelijkt Joost met een concreet cijfer.