Donald Trump haalt hard uit: "Hij zal voor eeuwig branden in het vuur van de hel"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een speech hard uitgehaald naar de tiener die 19 kinderen en twee leerkrachten doodschoot. Hij verdedigde ook het recht om wapens te bezitten.

"Het monster dat deze misdaad heeft begaan, is het pure kwaad, pure wreedheid, pure haat", sprak Trump op een conventie van de NRA, de National Rifle Association.

"En terwijl de mensen die hij afslachtte nu bij God in de hemel zijn, zal hij eeuwig gedoemd zijn om te branden in het vuur van de hel."

Over het recht om wapens te dragen zei Trump: "Het bestaan van het kwade in onze wereld is geen reden om burgers die de wet naleven en weten hoe ze een wapen moeten gebruiken en veel mensen kunnen beschermen te ontwapenen."

"Het bestaan van het kwade is één van de beste redenen om burgers die de wet naleven te bewapenen."

Trump stelt verder voor dat - om nieuwe schietpartijen in scholen te voorkomen - er in elke school een gewapende beveiligingsagent of politieagent aanwezig moet zijn. Ook de deuren van klaslokalen zouden verstevigd moeten worden, zodat ze enkel van binnenuit geopend kunnen worden.