Akelig moment voor Bart De Wever tijdens vliegreis: "Dikke merci aan de piloot"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft een akelig moment meegemaakt tijdens een vlucht met Brussels Airlines. Uiteindelijk liep alles goed af.

De Wever was voor een dag op werkbezoek gegaan naar Hamburg, om daar zijn collega-burgemeester te ontmoeten. "Onze havens moeten de handen in elkaar slaan: tegen de drugsmaffia en voor de energietransitie", schreef De Wever daarover op Instagram.

Maar bij de terugreis naar België liep het ei zo na mis op Brussels Airport. De piloot van het vliegtuig waar De Wever mee vloog moest de landing afbreken en een doorstart maken. De reden: een tankwagen op of nabij de landingsbaan.

"Dikke merci aan de piloot van Brussels Airlines die ons van het werkbezoek aan Hamburg zopas terugbracht: hij zag net op tijd dat er in Zaventem een tankwagen op de landingsbaan stond. Spannend momentje wel", doet De Wever zijn verhaal via Twitter.

"Er was op geen enkel moment gevaar voor de passagiers", vertelde Ihsane Chioua Lekhli, de woordvoerder van Brussels Airport, aan Het Nieuwsblad.

"De voorziene veiligheidsprocedures hebben gewerkt. Er is inderdaad een wijziging geweest van landingsbaan voor deze vlucht, door een onderhoudswagen die zich mogelijk te dicht bij de landingsbaan bevond."

Er wordt alleszins een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen.