Alexander De Croo antwoordt op de vraag: "Waarom geen harde lockdown?"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité besliste om de coronamaatregelen te verstrengen. Alexander De Croo spreekt van een paaspauze, maar er komt geen harde lockdown.

Premier De Croo beantwoordde op Facebook enkele vragen van burgers. Daarbij stelde iemand hem de vraag waarom er in België geen harde lockdown komt.

"Wij zijn er sinds 4 maanden in geslaagd die derde golf weg te houden met een set van maatregelen die zeer goed gewerkt heeft. Nu zien we dat het begint te stijgen en nemen we maatregelen", antwoordt Alexander De Croo

"Dit zijn krachtige maatregelen. Als wij beslissen om de scholen een week vroeger te sluiten, dan heeft dit een zeer grote impact. Als we zeggen dat kappers en andere beroepen moeten sluiten en dat niet-essentiële winkels enkel op afspraak zijn, dan heeft dit een grote impact."

"De experten zeggen hierover dat het krachtige maatregelen zijn. Als we het goed doen, dan zal het kort zijn. Aangezien de vaccinatiecampagne vooruitgaat, kunnen we er eigenlijk van uitgaan dat dit de laatste keer zal zijn dat we dit soort krachtige maatregelen moeten nemen."