Alexander De Croo doet belangrijke oproep aan iedereen: "Anders heeft het geen zin"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) heeft na afloop van het Overlegcomité meer toelichting gegeven. Hij deed tegelijk een belangrijke oproep aan iedereen.

"We hadden samen met de experten een andere inschatting gemaakt. We moeten nu toegeven dat we verschalkt zijn door de veel besmettelijkere deltavariant", zei De Croo tijdens een persconferentie.

"We worden vandaag geconfronteerd met een situatie die een stuk pessimistischer is dan het meest negatieve scenario, dat de experten ons minder dan twee weken geleden hebben getoond."

"Die veel besmettelijkere variant maakt ons het leven bijzonder moeilijk. We hebben de voorbije dagen gezien dat we bijzonder veel besmettingen hebben, soms tot 25.000 per dag. Zoveel hebben we er in ons land nooit gehad."

"En er is wellicht nog een veelvoud aan besmettingen die we niet zien. Gelukkig hebben we zo'n hoge vaccinatiegraad. Hadden we die niet, dan zouden we in een absoluut dramatische situatie zitten."

Inspanning

"We kunnen niet anders dan bijkomende maatregelen nemen om ons goed te beschermen. We zorgen ervoor dat het lever verder gaat. We kunnen elkaar blijven ontmoeten, maar we vragen om dat op een bijzonder veilige manier te doen."

"De nieuwe maatregelen zullen een inspanning vragen van ons allemaal. Maar ze zullen enkel effect hebben als we ons eraan houden. Maatregelen die niet gerespecteerd worden, hebben geen enkele zin. Ik doe een oproep aan iedereen om zo goed mogelijk de maatregelen in de praktijk te brengen."

Download nu de gratis app van Redactie24