"Als CD&V weer regeert, zetten ze de pensioenleeftijd op 70 jaar"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

CD&V pleit ervoor dat mensen de vrijheid moeten hebben om te kiezen wanneer ze  tussen hun 62ste en 67ste op pensioen gaan.

Het pensioen dat je ontvangt, zou daarbij afhankelijk zijn van de leeftijd waarop je stopt met werken.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Zelf kiezen wanneer je tussen je 62ste en 67ste op pensioen gaat: een goed idee?"

"Als het bedrag de moeite is om langer te werken. Niet als het om 80 euro gaat die nog twee of drie keer afgeroomd wordt, zoals alles hier", vindt Steven.

"Een even goed idee als dat minimumpensioen van 1.500 euro, of die terugdraaiende teller voor zonnepanelen. Eerst zien en dan geloven dat dit er komt", zegt Sandra.

"Op 62 jaar met volledig pensioen! Laat de jeugd ook maar eens werken", vindt Antony.

"Dikke schande! Iedereen die 40 jaar gewerkt heeft, zou een deftig pensioen moeten krijgen", schrijft Robby.

"Nee, ik vind dat het aantal gewerkte jaren moet tellen voor de berekening", schrijft Francine.

"Het is maar een stunt, door de slechte peilingen. Als ze weer in de regering zitten, maken ze er 70 jaar van", vreest Willy.

"Betalen waar je recht op hebt, en niet tot hoe oud je bent. Vroeger begon je jonger te werken. Nu studeren jongeren veel langer. Kijk daar ook maar eens naar", vindt Christine.

"40 jaar dienst en belastingvrij. Als je 40 jaar betaald hebt, heb je genoeg bijgedragen aan vadertje staat", stelt Jordy.

"Nee, 65 jaar is de maximale eindstreep", laat Wim weten.

"Pensioen mag niet leeftijdsgebonden zijn, maar gebonden aan hoelang men gewerkt heeft. Als men 40 jaar heeft gewerkt en braaf heeft afgedragen, is men dan niet pensioengerechtigd genoeg?", vraagt Michel zich af.

"Wat vooral van belang is: hoeveel jaren heb je dan gewerkt? Hoe zwaar was je werk? Hoe is je fysieke en geestelijke toestand?", stelt Marianne.

"Dat ze het pensioen eens berekenen op gepresteerde uren. Wij als vrachtwagenchauffeurs doen soms 15 uur per dag, maar ons pensioen wordt berekend aan de hand van ons contract van 38 uur per week. Vind je dat normaal?", schrijft Jimmy.

"Niemand is gemaakt om tot z'n 67ste te werken. Afschaffen, en iedereen ten laatste op 62 jaar op pensioen", vindt Mimi.