Antwerps burgemeester Bart De Wever niet helemaal gerust en kondigt extra coronamaatregelen aan

door: PMN
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers in de provincie Antwerpen zijn weer goed. Dat was de tijdens de maand augustus wel even anders.

Vooral de stad Antwerpen was zwaar getroffen. Antwerps burgemeester Bart De Wever kondigt voor zijn stad extra coronamaatregelen aan.

“Omwille van de specifieke stedelijke context, en om de veiligheid en gezondheid van iedereen in Antwerpen zo goed mogelijk te waarborgen, acht de burgemeester het aangewezen om bepaalde, aanvullende maatregelen op te leggen, bovenop de geldende maatregelen van de hogere overheden”, meldt de stad Antwerpen in een persbericht.

Zo moet iedereen als hij zich buiten het huis begeeft een neus - en mondmasker op zak hebben, behalve kinderen jongeren dan 12 jaar. Dat masker moet altijd gedragen worden in openbare gebouwen en het openbaar vervoer. Ook op drukke plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kan houden is een mondmasker verplicht.

De verkoop van alcohol voor meeneemgebruik blijft verboden tussen 22 uur en 06 uur. Feestzalen mogen tot 1 uur ‘s nachts openblijven.

Het gezamenlijk gebruik van voedsel, drank of tabak blijft verboden in de openbare ruimte en in publiek toegankelijke inrichtingen, omdat dat te risicovol is.