Bart De Wever in alle staten: "Beste mensen, dit is echt een belangrijke waarschuwing"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever waarschuwt al zijn volgers op sociale media. Oplichters gebruiken zijn beeltenis om het vertrouwen van hun slachtoffers te winnen.

Een koppel uit Stekene is 50.000 euro kwijt nadat ze op Facebook een advertentie voor cryptomunten zagen waarbij het gezicht van Bart De Wever gebruikt werd. Daardoor leek het hen betrouwbaar, maar ze werden opgelicht.

"Beste mensen, wat volgt is echt een belangrijke waarschuwing", schrijft De Wever op Facebook.

"Diefstal online groeit hand over hand. De gewetenloze schoften die met valse advertenties, mails, sms’en… onschuldige burgers beroven, worden steeds professioneler en ze deinzen voor niets terug."

"Eén van hun trucjes is om de naam van bekende mensen te misbruiken om het vertrouwen van slachtoffers te winnen. Helaas wordt ook mijn naam regelmatig misbruikt. Ik ontving jammer genoeg al heel wat mails van mensen die men op deze manier bestolen heeft, en dat vind ik echt afschuwelijk."

"Het is onbegrijpelijk dat dit soort criminele advertenties blijven verschijnen op de websites van Vlaamse kranten, waardoor ze valselijk nog meer vertrouwen inboezemen. Ik heb krantenuitgevers hier al op gewezen, maar er is nog niets aan gebeurd."

"Daarom kan ik alleen oproepen om hier vooral niet in te trappen en online uiterst voorzichtig te zijn: geef uw gegevens niet door, en schrijf zeker geen geld over zonder alles driedubbel na te kijken. Kijk bijvoorbeeld altijd heel goed naar het mailadres dat wordt gebruikt, want vaak kan je daaruit opmaken dat het niet pluis is."

"Denk a.u.b. niet dat het u wel niet zal overkomen, want bij de slachtoffers vinden we alle lagen van de bevolking terug; kwetsbare mensen net zo goed als zeer hoogopgeleide mensen."