Bart De Wever haalt fel uit: "Ik kan hun hypocrisie niet meer verdragen, ik ben die kotsbeu"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever (N-VA) kant zich radicaal tegen de legalisering van cocaïne om zo een halt toe te roepen aan het drugsmilieu en de criminaliteit die daarmee gepaard gaat.

De Wever is burgemeester van Antwerpen, een stad met een grote haven, waardoor jaarlijks veel cocaïne Europa binnenkomt. De beveiliging van de haven is echter niet de bevoegdheid van zijn politiediensten, maar die van de federale politie. Hij denkt dat de beveiliging onhoudbaar is, omdat er te weinig controle is.

Harddrugs uit het criminele milieu halen en legaliseren, is voor De Wever echter ook geen optie. "Ik ben hartsgrondig tegen legalisering", zegt hij in een interview in De Tijd.

De Wever haalt ook hard uit naar mensen die wel pleiten voor legalisering. "Ze betogen voor propere lucht en eten macrobiotisch, maar ze snuiven wel wit poeder op een feestje. Als ze de tragische fout van legalisering willen maken, dan onder één voorwaarde: dat je alle drugs legaliseert en alle verantwoordelijkheid naar de consument doorschuift. Als ze zich vol willen spuiten met coke of heroïne: doe maar! Maar zo ver willen ze dan niet gaan. Ik kan die groen-linkse hypocrisie niet meer verdragen, ik ben die kotsbeu", klinkt het in de krant. Lees er meer over in hun dossier De Cokelijnen.