Bart De Wever laat duidelijk merken wat hij vindt van versoepelingen voor Kerstmis

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever vindt het gevaarlijk om op te roepen tot versoepelingen voor Kerstmis, zoals MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez deed.

Bovendien is er een burgemeester uit Bouchez' partij die recent verkondigde dat hij de regels niet zou naleven en op Kerstmis meerdere mensen bij hem thuis zou gaan uitnodigen (lees er hier meer over).

"Ik ben ook burgemeester en ik ben bij de gouverneur gaan zweren dat ik de grondwet zou naleven en doen naleven. Dus dat is niet min", reageerde De Wever daarop in 'De Afspraak'.

De N-VA-voorzitter is alleszins niet gewonnen voor versoepelingen. "Als burgemeester van een grote stad sta ik ook aan het hoofd van een crisiscel, dus ik ben gedwongen om de curve twee keer per week te bekijken. Je zal mij niet horen pleiten voor versoepelingen, want eigenlijk is die curve niet zo denderend. En Kerstmis betekent dat mensen zich gaan verplaatsen, dat er generaties en bubbels gemixt worden. Het lijkt mij een no-brainer dat je niet voor versoepelingen gaat pleiten voor Kerstmis. Het klopt niet wat Bouchez doet."