Bart De Wever legt zijn standpunt over verplichte vaccinatie haarfijn uit

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever, voorzitter van de Vlaamse nationalisten, heeft zijn mening gegeven over het al dan niet verplichten van het coronavaccin.

"De N-VA heeft altijd aangegeven met een open geest het debat aan te willen gaan daarover, waarbij álle wetenschappelijke argumenten en onzekerheden transparant aan bod dienen te komen", schrijft De Wever op sociale media.

"Zo zijn er heel wat legitieme vragen die dienen te worden uitgeklaard: welk(e) vaccin(s) worden dan verplicht? Hoeveel dosissen over welke tijdspanne? Hoe moet die plicht dan worden gehandhaafd? Enzovoorts."

"In dit land is vandaag slechts één vaccin verplicht: het poliovaccin. De lat ligt historisch dus zeer hoog alvorens een vaccinplicht wettelijk verankerd wordt. Dat zo’n debat bijzonder grondig gevoerd dient te worden en niet op basis van holle slogans, spreekt voor zich."

Griep

Dat omikron zeer besmettelijk is, maar minder mensen in de ziekenhuizen en op intensieve zorgen doet belanden, kan een rol spelen.

"De hoop wordt nu zelfs openlijk uitgesproken dat we van een pandemische naar een endemische situatie evolueren. Als die hoop terecht blijkt, zal de aanpak van het coronavirus op termijn gaan lijken op de aanpak van de griep."

"Namelijk met een focus op het vaccineren van vooral kwetsbaren voor het winterseizoen. In die context lijkt de evidentie voorlopig dus niet in de richting te gaan van een verplichte vaccinatie", aldus De Wever.

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24