Bouchez keihard voor andere partijen: “Beter solliciteren voor functie van Charles Michel of Joe Biden”

door: BVDO
Georges-Louis Bouchez MR
Afbeelding bron: Photonews

België besliste woensdag om geen standpunt in te nemen in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Georges-Louis Bouchez legt uit waarom dat een goede zaak is, in tegenstelling tot wat andere partijvoorzitters denken.

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) zei dat de nodige maatregelen via de Europese Unie moeten genomen worden. Vooral Groen eiste sancties.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez reageerde achteraf tevreden. “Ik begrijp niet waarom de groenen al die moeite willen doen voor iets waar we geen vat op hebben? In ons land is er nauwelijks iemand te vinden die ook maar een idee heeft van de complexiteit van het Israëlisch-Palestijns conflict. En dan zouden wij daar arbiter moeten gaan spelen?”, klonk het achteraf.

Open VLD steunt het idee van Wilmès. Net als Groen wilden ook Vooruit en CD&V dat er iets gebeurde. “De andere partijvoorzitters die daar nu zelf de oorlog willen oplossen, kunnen beter solliciteren voor de functie van Charles Michel of Joe Biden. Of ze moeten bij een ngo gaan werken.”

Voor Bouchez is er maar één moment in het conflict dat ons land kan reageren. “Ik vind dat we moeten blijven proberen om met de EU meer druk te zetten. Dat is ook wat is overeengekomen binnen het regeerakkoord. Maar alleen wanneer Israël zou overgaan tot de annexatie van Palestina, zullen we eventueel los van andere landen reageren.”