Burgemeester slaat alarm: "Onze stad is in de greep van een bende overvallers"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Na drie overvallen in twee weken tijd reageert de burgemeester van Vilvoorde verbolgen op de plaag die zijn stad teistert. Hij haalt ook uit naar minister Annelies Verlinden.

Op twee weken tijd werden er drie overvallen gepleegd op Carrefour Express-buurtwinkels in Vilvoorde. Het jongste feit vond zaterdagochtend plaats. Het personeel werd met een wapen bedreigd en moest geld afgeven.

"We moeten er alles aan doen om deze plaag een halt toe te roepen", stelt burgemeester Hans Bonte (Vooruit) in een persbericht.

"Niettegenstaande de snelle respons van onze politiemedewerkers en het grondig opsporingswerk lijkt onze stad in de greep van een bende overvallers."

Annelies Verlinden

"We kunnen echter niet om de pijnlijke vaststelling heen dat onze politieorganisatie mensen en middelen ontbreekt om efficiënter te kunnen optreden en preventief de nodige inspanningen te doen."

"Het wordt stilaan duidelijk dat de minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw Verlinden, wakker moet schieten. Een paar maanden na de alarmkreet van de korpschefs van Halle-Vilvoorde over de structurele tekorten bij de politiediensten heeft de minister geen enkele oplossing geboden."

"Minister Verlinden moet inzien dat ook in de rand rond Brussel onze mensen het recht hebben op bescherming en veiligheid. Het begint stilaan te gelijken op schuldig verzuim van de minister."