Conner Rousseaus hart bloedt: "Kan het niet aanzien en kan er niet tegen!"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil kinderopvang gratis maken. Om dat te bekostigen stelt hij voor om de belastingen op erfenissen tot 250.000 euro af te schaffen en een deel van het budget voor kindergeld rechtstreeks te investeren in onderwijs en kinderopvang.

"We willen het kindergeld beter inzetten. We willen het meer richten op de sociale noden van een gezin, op de gezinnen die meer ondersteuning nodig hebben", zei Rousseau in 'De Afspraak'.

"En we willen het richten naar het kind zelf: vandaag zijn er nog altijd kinderen met een lege brooddoos. Dat kan ik niet aanzien, daar kan ik niet tegen. Stop die lege brooddozen."

"En de Vlaamse regering wil daar niets aan doen. Niemand ziet dat graag, maar je kan in de politiek een keuze maken om daar iets aan te doen. In Finland heeft elk kind elke dag een gratis gezonde maaltijd. Dat is een politieke keuze."

"Wat stellen wij voor? Het basisbedrag van het kindergeld blijft voor iedereen hetzelfde, maar de indexering van het kindergeld behouden we voor aan de gezinnen met extra sociale noden."