De Croo haalt fel uit: "Hoge gas- en brandstofprijzen zijn ook hún schuld"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo heeft uitgehaald naar extremistische partijen die in het verleden het Poetin-regime steunden.

"In ons parlement zijn er extremistische partijen die zelfs na Boetsja en Marioepol nog altijd met een dubbele tong spreken", zei De Croo tijdens een speech op een Open Vld-congres.

"Toen wij bezig waren met de veiligheid van ons land en van onze militairen, waren zij hun Facebook-pagina’s aan het opkuisen zodat er toch maar geen foto met Poetin of zijn kliek zou opstaan."

"Ze gingen in Damascus op de koffie bij massamoordenaar Assad. Ze trokken naar de Krim om er de illegale annexatie te vieren en te dansen op het graf van de Europese democratie."

"Laat ons een kat een kat noemen: iedereen die de voorbije jaren heeft aangeschurkt tegen autocraten als Poetin heeft vandaag mee bloed aan zijn handen en is niet alleen mee verantwoordelijk voor de wandaden in Oekraïne, maar ook voor de zware prijs die de mensen daar vandaag in ons land voor betalen. Voor de prijzen aan de pomp. Het onbetaalbare gas."

"Want het is niet alleen oorlog in Oekraïne, het is ook oorlog in de portemonnee van onze mensen en bedrijven."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24