De Wever en Mahdi hevig in de clinch over Oekraïense vluchtelingen

door: STS
Bart De Wever - Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi zijn op sociale media met elkaar in de clinch gegaan.

De Wever had in een Facebookbericht gezegd dat de huidige inspanningen onvoldoende zijn om de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne op te kunnen vangen.

"Is het omdat de steden toch weer de klappen zullen mogen opvangen dat mijnheer Mahdi de verantwoordelijkheid zwierig van zich afschuift? Is het beste antwoord echt dat particuliere burgers dan maar mensen in huis moeten nemen?", vroeg De Wever zich luidop af.

Mahdi reageerde op Twitter op de kritiek. "Werk nu eens alstublieft één keer samen, in plaats van politieke spelletjes te spelen. Er is oorlog in Oekraïne en werkelijk niemand heeft iets aan dergelijke politieke spelletjes. Zo jammer, zo cynisch", zei Mahdi daarop.

"Als ik vind dat een staatssecretaris zijn werk niet doet, dan zeg ik dat. We leven hier niet in een dictatuur", reageerde De Wever op zijn beurt weer.

"U bent deze crisis schromelijk aan het onderschatten. Er dient nú werk gemaakt te worden van deftig crisisbeheer in plaats van te teren op burgers. Voor we door het ijs zakken."

Mahdi zei daarop: "Niemand mag de uitdaging onderschatten. Het is de grootste vluchtelingencrisis ooit. We gaan lokaal heel wat collectieve centra nodig hebben. We moeten solidariteit nú omarmen. Het Nationaal Crisiscentrum coördineert, Fedasil dispatcht, de regio’s werken samen. Ik reken op uw samenwerking. Nu even geen Stratego a.u.b."