De Wever hard voor Vivaldi: "België gaat recht naar de afgrond, de tijd is op"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever (N-VA) heeft duidelijk gemaakt dat hij na de volgende verkiezingen het bestuur van België grondig wil hervormen. Hij wil naar een confederaal model gaan en wijst op de ravage die de Vivaldi-regering volgens hem op twee jaar heeft aangericht.

"We zullen zien wat in 2024 de realiteit is en hoe snel je tot de hervorming van dit land kan overgaan. Wat mij betreft hoeft een omslag alleszins geen jaren meer te duren", maakt Bart De Wever duidelijk bij Radio 1.

"Ik ga aan deze voorwaarden België niet blijven besturen. Wij gaan recht naar de afgrond. Als je onze parameters bekijkt, kijk naar de OESO-cijfers, wij zijn de rode lantaarndrager op ongeveer alles."

"De welvaart die opgebouwd is in Vlaanderen staat haal zwaar onder druk. De koopkracht van de werkenden wordt afgebouwd, er is een transfer van niet-werkenden en langdurig werklozen. Die zijn goed gevaren onder deze regering."

"Sociaal-economisch is men met Vivaldi erin geslaagd om op twee jaar met dit land in de richting te gaan van het Griekenland uit 2010 en het zwakke broertje van de hele ontwikkelde wereld te maken. De tijd is op."