"Degoutante" uitspraak minister Van Peteghem zet kwaad bloed: "Heeft géén idee wat leeft bij bevolking"

door: STS
Vincent Van Peteghem
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een uitspraak gedaan die hem niet in dank wordt afgenomen.

Van Peteghem kreeg van De Morgen een stelling van Raoul Hedebouw (PVDA) voorgelegd. Die had gezegd dat ministers die 10.000 euro per maand verdienen, niet beseffen hoe moeilijk de mensen het hebben.

Van Peteghem zei daarop: "Dan onderschat hij waar ik allemaal rondloop. Ik kom op plaatsen waar de meeste collega's niet komen. Ik ga bijvoorbeeld heel graag vol-au-vent eten in de Lunch Garden. Als je daar een beetje luistert, besef je wél waar mensen mee bezig zijn."

"De minister van Financiën weet wat armoe is. Hij gaat vol-au-vent eten in de Lunch Garden", sneerde Guillaume Van der Stighelen, medeoprichter van het internationale reclamebureau Duval Guillaume.

"Beseffen ze bij CD&V hoe verschrikkelijk wereldvreemd deze uitspraak is?", reageerde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter.

"Ze hebben géén idee wat er leeft bij de mensen. Ze hebben géén idee hoe kwaad de bevolking is. Ze hebben géén idee welke ravage de energiearmoede aanricht bij onze mensen. Wat een degoutante uitspraak."

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24