Demir en Van Quickenborne in de clinch over vrijgelaten pedofiel: "Moet je vooral niet doen"

door: STS
Zuhal Demir - Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse minister van Justitie, Zuhal Demir, en de federale minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne, liggen overhoop met elkaar. Alles draait om de vrijlating van een pedofiel.

Eerder deze week raakte bekend dat de zwaarst gestrafte pedofiel van het land na zeven jaar cel werd vrijgelaten. Hij was tot 19 jaar gevangenisstraf en 15 jaar terbeschikkingstelling veroordeeld.

Zuhal Demir (N-VA) reageerde op Twitter op het nieuws: "Over TikTok-justitie hebben talloze politici de mond vol, maar wanneer durft men eindelijk eens de Wet-Lejeune ernstig in vraag stellen? Slachtoffers verdienen zoveel beter dan dit soort justitie."

Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vindt dat Demir met die uitspraak over de schreef gaat. "Wat je als politicus vooral niet moet doen, is commentaar geven op een beslissing van een rechter in een individueel dossier", citeert Het Nieuwsblad hem.

Hij vindt dat er wel lessen getrokken kunnen worden uit deze zaak. "Dat is onze plicht ten aanzien van slachtoffers van seksueel geweld."