Deze politicus is er zeker van: "Werkloosheidsuitkeringen beperken in tijd is daarom géén goed idee"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

PS-voorzitter Paul Magnette wil absoluut niet weten van het in de tijd beperken van werkloosheidsuitkeringen.

Cd&v liet recent weten daar voorstander van te zijn. "Nee, dat is geen goed idee", zei Paul Magnette in 'De Afspraak'.

"Ik vind dat een beetje raar, een beetje jammer. Mijnheer Mahdi heeft enkele jaren geleden nog in een boek geschreven dat hij het een heel slecht idee vond. Iedereen kan van idee veranderen, maar ik zou graag weten wat het ACW ervan denkt."

"Het is géén goed idee. Er zijn talloze wetenschappelijke studies die aantonen dat het niet werkt. Als je tegen mensen die hun job verliezen en twee jaar naar een nieuwe zoeken en die niet vinden zegt: als je morgen geen job gevonden hebt, heb je geen uitkering meer... Dat zal hen niet helpen."

"Ze zullen dan naar het OCMW stappen en daar toch geld krijgen. Maar zonder of met veel minder begeleiding om een job te vinden."

Confederalisme

"En het is ook een verborgen confederalisme. Vandaag worden de werkloosheidsuitkeringen door de federale begroting betaald. Als wij morgen zeggen dat het voor de OCMW's zal zijn, dan zijn het de gemeenten die betalen en dus ook de regio's die de gemeenten financieren."

"En ik ben voor een sterke federale regering, ik ben voor een sterke solidariteit tussen alle Belgen, op federaal niveau. En dus zeker niet voor dit soort verborgen confederalisme."