Duidelijk standpunt: "Roken moet verboden worden, we hebben maar één leven"

door: STS
Roken
Afbeelding bron: pexels

Roken zou verboden moeten worden voor wie na een bepaald jaar geboren is, om zo tot een rookvrije generatie te komen. Dat zegt Vlaams minister Zuhal Demir.

Zuhal Demir werd in 'Het examen van Belang', waarin ze vragen van studenten beantwoordde, gevraagd waarom cannabis illegaal is in ons land. "Het is illegaal omdat het een softdrug is. Alle vormen van drugs zijn verboden in België", zei Demir.

"Ik ben zelf keihard tegen de legalisering van drugs. Omdat als je cannabis gaat legaliseren de stap naar andere vormen van drugs nog maar heel klein is. Ik ken ouders van kinderen die aan drugs verslaafd zijn. De stap ernaar is klein, maar het is bijzonder moeilijk om die kinderen weer afscheid te laten nemen van die drugs."

"Dat maakt gezinnen kapot. Ik zou als overheid nooit willen werken aan een systeem waarbij we drugs gaan legaliseren. Ik vind dat vergif. Het maakt jongeren kapot, het maakt gezinnen kapot."

"Gezondheid is belangrijk"

"En ik zou zelfs verder willen gaan. Als we kijken naar roken: ook daar ben ik tegen. Ik droom van een rookvrije generatie. Ik zou in Vlaanderen willen dat we zeggen: mensen die vanaf dat jaar geboren zijn, gaan niet meer roken. Gezondheid is zo belangrijk. We hebben maar één leven."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp