Egbert Lachaert reageert geschokt: "Misselijkmakend, niet mijn samenleving"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vindt een bericht van Vlaams Belang op sociale media schandalig.

Alles draait om Amir Bachrouri, de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. In diens ouderlijk huis werd 20 kilo cocaïne gevonden, alsook een voorraad cannabis.

In een verklaring op Twitter laat Amir weten dat er inderdaad een huiszoeking heeft plaatsgevonden, maar dat de drugs verstopt waren door een niet inwonende persoon.

"Mijn moeder, een minderjarig gezinslid en ik zijn kort verhoord. Wij hebben uiteraard onze volledige medewerking gegeven en mochten nadien beschikken", schrijft Bachrouri.

"Buiten ons medeweten werd deze hoeveelheid in haar woning verstopt door een derde die toegang had tot haar woonst. Wij zijn geschrokken en ontredderd door het misbruik van vertrouwen. Wij hebben alle vertrouwen in het verdere verloop van het gerechtelijk onderzoek en zullen hieraan onze volledige medewerking verlenen."

Vlaams Belang maakte een bericht op sociale media rond het nieuws. "Drugsmaffia keihard aanpakken", staat er in grote letters bij een foto van Bachrouri.

Egbert Lachaert reageerde daarop: "Als we de wereld aan Vlaams Belang overlaten, word je publiek aan de schandpaal genageld voor je ook maar enige verdediging hebt kunnen geven."

"Dat is misselijkmakend en niet mijn samenleving. Wat het verhaal ook is, iedereen verdient een eerlijke kans op verdediging."