Egbert Lachaert stevig in de clinch met Theo Francken: “Nationalisten hebben daar natuurlijk geen probleem mee”

door: PMN
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Egbert Lachaert (Open VLD) is niet te spreken over wat Theo Francken (N-VA) gedaan heeft. Lachaert diende die laatste dan ook van antwoord.

Egbert Lachaert steunt de kernuitstap. Theo Francken deelde op zijn Twitter een filmpje van Lachaert.

In dat filmpje zegt de voorzitter van Open VLD dat het volgens hem niet anders zal kunnen dan de twee jongste reactoren open te houden. “We gaan anders onvoldoende stroom hebben in 2025”, klinkt het.

“Dat heeft te maken met het capaciteitsmechanisme dat niet op tijd klaar is om vervanging te hebben. Ofwel gaan we heel dure stroom moeten importeren of niet gaan hebben.”

Theo Francken denkt er het zijne van. “Hoe lang zou het geleden zijn dat 87% van de Vlamingen het eens is met een standpunt van Open VLD en haar voorzitter Egbert Lachaert?”, vraagt Francken zich af op Twitter.

“En dan toch het omgekeerde doen. Wat een bizarre partij is dat toch geworden.”

Egbert Lachaert diende Francken wel stevig van antwoord. “De CRM is finaal wel op tijd klaar, Theo”, reageert hij op de tweet.

“Plus het is Engie dat niet wil. Nationalisten hebben geen probleem met nationaliseringen zoals in communistisch Venezuela: je kan het op tafel leggen. We zien dan wel.”

Download nu de gratis app van Redactie24