Egbert Lachaert tevreden met het werk van zijn partij: “Er is een constante”

door: BVDO
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

In Nederland heeft de liberale partijen het bijzonder goed gedaan in de verkiezingen. Volgens Egbert Lachaert (Open VLD) is dat geen toeval, maar het gevolg van de manier van werken bij liberalen.

De felicitaties voor de overwinning van de liberale partijen in Nederland kwamen ook van de blauwe politici uit ons land. “Wat hebben VVD en D66 gemeen vanuit Vlaams perspectief?”, schreef Bart Somers (Open VLD) op Twitter.

Hi gaf snel zelf het antwoord mee. “Positieve houding, geen roepers vanop de zijlijn maar handen uit de mouwen, optimisten, niet inzetten op angst maar op versterken van vertrouwen. En beide liberaal. Nogal herkenbaar voor een Vlaamse liberaal Open VLD.”

Voorzitter merkte op dat er veel negatieve reacties kwamen. “Veel afgunstige reacties op de liberale overwinning in Nederland, maar er is nochtans een constante. “

Hij deelde de quote van Bart Somers en voegde er dit aan toe: “In moeilijke tijden verantwoordelijkheid nemen en ons niet beperken tot de analyse aan de zijlijn. Met vertrouwen en optimisme werken aan een betere toekomst, samen met anderen.”