Els Ampe is het kotsbeu en kruisigt haar partij: "Het zijn knoeiers, of foefelaars!"

door: STS
Els Ampe
Afbeelding bron: Photonews

Politica Els Ampe heeft besloten om uit de Open Vld te stappen. Ze vindt dat de nieuwe voorzittersverkiezingen die zaterdag werden gehouden, met Tom Ongena als winnaar, niet democratisch zijn verlopen.

Wie wilde stemmen, moest immers naar het partijcongres gaan. Digitaal een stem uitbrengen op een van de drie kandidaten kon niet. Els Ampe liet zich daar eerder al negatief over uit. Nu vindt ze het welletjes.

"Het ongenoegen is zeer groot. Genoeg is genoeg, hè", vertelde een zichtbaar teleurgestelde Ampe na afloop van het congres aan VTM.

"Je hebt het hier gemerkt: de basis heeft opgeroepen om de partijstatuten te respecteren. En de partijtop heeft een emotioneel betoog gehouden voor stabiliteit, en om de premier te steunen..."

"Bon, ze hebben er een potje van gemaakt, een knoeiboel. Was het geknoei of gefoefel de voorbije maanden? Ik weet het niet."

"Maar als er drie maanden geleden was opgeroepen tot een open verkiezing, dan waren er nu open, rechtstreekse verkiezingen geweest. Men heeft dat niet gedaan. Dus het zijn ofwel knoeiers, of foefelaars."