Filip Dewinter is het geweld tegen Antwerpse politie kotsbeu: “Veel wordt in doofpot gestopt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Filip Dewinter zetelt voor Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad. Hij laat weten dat er in de stad steeds meer gevallen van geweld tegen de politie zijn.


 

Dit jaar alleen al zijn er in Antwerpen meer dan 100 gevallen van arbeidsongeschiktheid bij de politie door agressie. Dewinter is het beu.

“Zaterdag kreeg een agent op de Rooseveltplaats in Antwerpen een kopstoot van een persoon naar aanleiding van een uit de hand gelopen discussie over het dragen van een mondmasker op de tram. Veel feiten worden in de doofpot gestopt..”, zegt de politicus op zijn Twitter.

“Meer dan honderd feiten van agressie tegen politie in #Antwerpen met werkonbekwaamheid tot gevolg in 2020. Links cultiveert het ‘FuckThePolice’-gevoel bij jongeren. Dat leidt o.a tot geweld tegen de politie.”

Dewinter doet daarom een oproep aan burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Het antwoord van het korps en de burgemeester kan er alleen maar in bestaan om ieder feit van agressie tegen de politie consequent door te spelen aan het parket. Tevens dient de burgemeester zich consequent burgerlijke partij te stellen.”