Francken boos na strafvermindering IS-moeder: "900(!) slachtoffers van de aanslagen nog niet correct vergoed"

door: MRO
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Nadat eerder bekend raakte dat een IS-strijdster die deze zomer gerepatrieerd reeds op vrije voeten is, raakte nu het nieuws bekend dat een andere IS-moeder een flinke strafvermindering heeft gekregen. Theo Francken (N-VA) maakt er zich boos over.

Een 42-jarige IS-moeder uit Sint-Niklaas, die samen met haar 2 kinderen uit een vluchtelingenkamp in Syrië gerepatrieerd werd, werd veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar. In beroep werd die straf verminderd tot 48 maanden cel, waarvan 28 maanden met uitstel.

Theo Francken is er niet over te spreken. "Herinnert u zich die peperdure zomerse repatriëring van IS terroristen en hun gevolg vanuit Koerdisch gebied nog? Erg omstreden want wie zit op dit maatschappelijk vergif te wachten? En dit terwijl nog steeds 900 (!) slachtoffers van de aanslagen niet correct vergoed zijn."

"Toch moesten we dit doen volgens Paarsgroen want ‘hier zouden ze fors gestraft worden’. We zijn een half jaar verder en wat blijkt? Van de zes is er eentje al terug vrijgelaten zonder dat Minister Van Quickenborne van iets wist. Hij misleidde zo het parlement. Een andere gerepatrieerde haar straf is nu herleid tot peanuts, zo lezen we in HLN", aldus Francken.

"Deze regering aan de goede kant van de geschiedenis maakt een prioriteit van de strijd tegen fakenews. Ik stel voor dat de heren en dames regeringsleden onmiddellijk zelf stoppen met de top drie aller tijden van valse overheidsbeweringen (helemaal onwaar, maar nooit gefactcheckt door de klassieke media)."

Francken besluit met een eigen fake news top 3.

"FAKE NEWS Top 3 aller tijden:

1/ IS terroristen repatriëren we uit de Levant want hier worden ze zwaar gestraft;

2/ Illegale migranten die asiel aanvragen, screenen we snel aan de buitengrenzen van de EU;

3/ We sturen afgewezen asielzoekers snel terug.

Men neemt de bevolking voor een bende dommeriken. Niet doen. Dank."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app