Frank Vandenbroucke verontschuldigt zich: "Ik begrijp dat mensen ontredderd zijn"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat mensen schrokken dat kinderen onder de 12 jaar meegeteld worden als knuffelcontact. Het stuurt voor velen plannen in de war. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) benadrukt dat deze regel al sinds november van kracht is, maar verontschuldigt zich.

"Ik vind het heel spijtig en ik begrijp dat mensen heel ontredderd zijn als ze dat niet begrepen hadden", reageerde de minister in het Journaal op Eén. "Eigenlijk staat dat sinds begin november heel duidelijk op de website van de overheid. Het gaat over personen en kinderen zijn ook personen. Het is heel duidelijk als je dat leest."

"Ik denk dat het toch onvoldoende duidelijk is overgekomen en ik wil in naam van alle mensen mij verontschuldigingen als dat onduidelijk was want dat is wel heel vervelend omdat heel veel mensen zich willen houden aan de maatregelen."

"Het was onvoldoende duidelijk en als iets onvoldoende duidelijk is, is het altijd de schuld van de meester en nooit van de leerling. Mijn verontschuldigingen daarvoor."

"Kinderen worden niet gemakkelijk ziek, maar ze dragen de besmetting wel over. Grootouders en kleine kinderen moeten opletten."