Frank Vandenbroucke wil dat iedereen het weet: "Dat is een goede raad, zelfs voor wie gevaccineerd is"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) geeft goede raad om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan.

"We weten wat we moeten doen. Het komt erop aan om zeer voorzichtig te zijn in ons dagelijks leven. Dat betekent dat je voorzichtig moet zijn met nauwe contacten, zeker als je wat ouder bent, wat kwetsbaar bent of één of andere aandoening hebt", zei Vandenbroucke tijdens een persconferentie.

"Zorg ervoor dat je niet besmet wordt. Zorg ervoor dat je geen risico loopt om besmet te worden. Zelfs wanneer je gevaccineerd bent is dat een goede raad, zeker voor mensen die wat ouder zijn of kwetsbaar zijn."

"Tegelijk moeten we alles uit de kast halen wat we ter beschikking hebben. Dit is een verhaal waarbij we alle instrumenten moeten inzetten. Mensen moeten zich laten vaccineren, daar is nog een stuk weg te gaan."

Derde prik

"Aan 65-plussers die nu een uitnodiging krijgen voor een boostervaccin: dat boostervaccin is heel nuttig. Vaccineren blijft de boodschap. Zonder vaccinatie zaten we in een echte catastrofe."

Download nu de gratis app van Redactie24