Frank Vandenbroucke zet deur open voor versoepelingen en noemt datum

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke lijkt de deur open te zetten voor verdere versoepelingen van de coronamaatregelen.

"Met de coronabarometer hebben we een stappenplan dat ons toelaat om veilig te versoepelen", zei minister Vandenbroucke (Vooruit) op Radio 1.

"Er zijn daarbij twee signalen belangrijk: hoeveel mensen liggen met Covid op intensieve zorgen? Dat signaal wijst al heel duidelijk naar code oranje."

"Het tweede signaal is: hoeveel mensen worden dagelijks opgenomen omwille van Covid? Wat dat betreft zitten we nog zwaar in het rood."

"Maar we verwachten dat dat sterk gaat verbeteren, want het aantal besmettingen daalt, en normaal gezien volgt dan ook een daling van het aantal ziekenhuisopnames."

"Eigenlijk gaan we ervan uit dat we in de tweede helft van februari ook wat betreft het aantal ziekenhuisopnames in oranje zullen zitten, of dichtbij oranje."

Overlegcomité

"Als ik daarnaar kijk, dan denk ik dat we op het Overlegcomité van vrijdag kunnen voorstellen dat, als zich dat de komende dagen bevestigt, we een week later naar code oranje gaan. Dat wil zeggen: op 18 februari."

"Dat betekent dat je bijvoorbeeld niet meer spreekt over een sluitingsuur voor cafés en restaurants, dat je nog wat soepeler wordt op het gebruik van capaciteit in de cultuur- en evenementensector en dat het nachtleven zal heropenen."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24