Georges-Louis Bouchez neemt duidelijk standpunt in: "Laat de ouders dat betalen"

door: STS
Georges-Louis Bouchez
Afbeelding bron: Photonews

Georges-Louis Bouchez vindt dat ouders van kinderen die relschoppen en vernielingen aanbrengen daarvoor moeten opdraaien. In Frankrijk zijn er momenteel veel rellen en brandstichtingen, waarbij de daders vaak erg jong zijn. In Brussel werden jongeren preventief opgepakt omdat de vrees bestaat dat de rellen zullen overwaaien naar onze hoofdstad.

"Als je de zoon bent van een boer die het moeilijk heeft, heb je dan een mooi levensperspectief? Toch ga je niets kapotslaan", stelde MR-voorzitter Bouchez op radiozender Bel RTL.

"Laten we dus ophouden met smoesjes verzinnen. Alles plaatsen onder het mom dat er geen toekomstperspectief is, ontneemt mensen hun verantwoordelijkheidsgevoel."

"De woorden van de burgemeester van Brussel zijn verbijsterend. Als deze jongeren denken dat het een 'spelletje' is, moeten ze maar eens met hun ouders gaan praten."

"Wat de MR betreft, is het heel eenvoudig: wie vernielt, moet betalen. En als je niet weet hoe je moet betalen, dan doen je ouders dat wel. Van alle mensen die vandaag gearresteerd zijn, hoeveel daarvan zullen over zes maanden betalen? Niet veel."

"Wij zijn voor onmiddellijk optreden. In een rechtsstaat vernielen we niet. We moeten ouders verantwoordelijker maken."