Georges-Louis Bouchez neemt politici op de korrel: “Durven ze niet zeggen want hebben schrik hoe de pers zal reageren”

door: PMN
Georges-Louis Bouchez
Afbeelding bron: Photonews

Verschillende politieke partijen hebben hun tanden al stukgebeten op MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Hij lijkt wel de rebel van de Wetstraat te zijn.

“In de politiek lijk ik een rebel. Je moet weten dat de traditionele partijen al jaren niet zeggen wat ze denken", reageert hij in 'De Zevende Dag'.

“Of ze duren het niet te doen want ze hebben schrik van de reactie van de pers. Mijn lijn is het doel van de MR verduidelijken, niet het compromis van de partijen.”

“Dat is de taak van premier Alexander De Croo. Hij is premier en moet compromissen vinden.”

Kernuitstap

Dat zal hij moeten doen in het dossier van de kernuitstap. Georges-Louis Bouchez is alvast voorstander om de kerncentrales toch open te houden.

“In het regeerakkoord staat dat we de kernuitstap doen op drie voorwaarden. De energiebevoorrading moet zeker zijn, ten tweede de prijs.”

“Het globale doel is de CO2-uitstoot te doen zakken. Minister Van Der Straeten moet op die argumenten antwoorden. En ze moet werken aan een plan B, het behoud van kernenergie.”

“Maar ik heb geen informatie over dat plan B. Als de minister alleen maar gewerkt heeft aan de kernuitstap, heeft zij een probleem met het regeerakkoord.”

“Vandaag hebben we geen bevoorradingszekerheid. Wij hebben geen akkoord over de prijs en wat de CO2-uitstoot betreft, het gaat voor 87 procent over gas.”

“In Vlaanderen zal in Gent in 2026 geen gascentrale meer mogelijk zijn. En dan beslist de regering om erbij te bouwen, goed voor miljoenen ton CO2.”

“Met die huidige informatie moeten dus de twee kerncentrales openblijven. Ja, dat kan.”

Download nu de gratis app van Redactie24