Goedele Liekens maakt zich boos: "Ik begrijp dat niet, zeker niet van zorgpersoneel"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Goedele Liekens werd geconfronteerd met huidkanker. In de Kamer vertelde de politica van Open Vld dat ze niet begrijpt dat er nog altijd zorgverstrekkers zijn die zich niet lieten vaccineren.

"Ik verklap u geen geheimen door te vertellen dat ik weleens in een ziekenhuis kom. Het zal u dan ook niet verbazen dat ik bijzonder geschrokken ben, toen ik de cijfers van de vaccinatiegraad van het personeel in ziekenhuizen en woonzorgcentra onder ogen kreeg."

"Ongelooflijk maar waar, in de ziekenhuizen en woonzorgcentra lopen dus nog altijd zorgverstrekkers rond die niet gevaccineerd zijn. Niet zomaar hier en daar eentje; bijvoorbeeld in de Brusselse woonzorgcentra is 1 op 3 van de personeelsleden niet gevaccineerd. Wij wijzen Brussel graag met de vinger, maar ook in Vlaanderen en in Wallonië zijn er serieuze gaten in het verdedigingssysteem en is de vaccinatiegraad niet overal maximaal", benadrukt Goedele Liekens in de Kamer.

"Ik zeg u eerlijk: ik begrijp dat niet, zeker niet van het zorgpersoneel: dat heeft bij uitstek van dichtbij meegemaakt wat het virus kan aanrichten."

"Ik ben lid van een liberale partij, de partij van de vrijheid. Wel, de vrijheid van de ene stopt waar de vrijheid van de andere begint. Dat wil voor mij zeggen dat de vrijheid van zorgverstrekkers stopt, zodra de gezondheid van patiënten in gevaar komt, ook al zijn ze jong en lopen ze zelf minder risico."

"Ik blijf er alvast van overtuigd dat we eigenlijk gisteren al hadden moeten beginnen met de verplichte vaccinatie. De tijd dringt heel erg; we kunnen niet blijven sensibiliseren, aanmoedigen, overtuigen, pamperen en poederen. Het is nu tijd om te gaan voor de verplichte vaccinatie.

"Wij mogen niet wachten tot het einde van het jaar, zoals ik de minister van Volksgezondheid hoorde zeggen. Tegen die tijd kunnen er zich immers al drama's hebben voltrokken."

Download nu de gratis app van Redactie24