Het succes van Conner Rousseau: “In de peiling op eenzelfde niveau als Bart De Wever staan geeft een goed gevoel”

door: WVDS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: sp.a

Sp.a stijgt in de meest recente peilingen als enige partij uit de regering-De Croo. Ook voorzitter Conner Rousseau doet het bijzonder goed in de lijst van populairste politici en staat op dezelfde hoogte als Bart De Wever. “Als ik naar de peiling kijk, geloof ik het precies nog niet goed.”

 

“Iedereen heeft mijn pogingen wel gezien om mensen bij elkaar te brengen, ook over de taal- en partijgrenzen heen. Bovendien heb ik ook altijd duidelijk gezegd waarvoor wij het doen: veiligheid, pensioenen, zorg”, zo verklaart Conner Rousseau de positieve resultaten bij Redactie24.

“Ik kan wel zeggen dat wij een stortvloed aan positieve reacties krijgen op de manier waarop wij aan politiek doen. Mensen appreciëren het dat we een frisse wind doen waaien in de politiek. Het is maar een peiling en we gaan het nu moeten waarmaken. We zijn op de goede weg, maar we zijn er zeker nog niet.” 

Solidariteit en positiviteit

“Ik voel dat we goed zitten met de insteek van solidariteit en positiviteit. Misschien ook het feit dat we niet te belerend willen doen en de verscheidenheid van karakters binnen onze ploeg. Ik heb zelf een lossere stijl, Frank Vandenbroucke is dan eerder serieus, Meryame Kitir heeft een sérieux en een warme persoonlijkheid. Ik denk dat we van alle markten thuis zijn.”

Een gedeelde plaats met Bart De Wever

Onder leiding van Rousseau stijgt Sp.a al maandenlang in de peilingen en dat vindt de voorzitter belangrijker dan zijn persoonlijke peiling. “Een hoge positie in een peiling is snel vergankelijk. In de politiek kan vanalles gebeuren. Natuurlijk is het leuker om te stijgen in een peiling. Ik trek me daar niet teveel van aan. Ik wil vooral dat mijn partij het goed doet en als mijn partij het goed doet, zal ik het goed doen. Ik vind mijn persoonlijke resultaat minder belangrijk.” 

“Toen ik voorzitter werd zaten we op 8,5 procent en nu is het 13,7 procent, dus op een periode van 10 maanden is daar een 5 procent bijgekomen. De hervormingen die ik aan het doen ben en de lijn die ik bewandel is goed voor de partij en dat is het belangrijkste.“

“Toen ik als voorzitter begon keek ik enorm op naar mensen zoals Bart De Wever en wat zij al bereikt hebben. Toen dacht ik: ‘Het zou tof zijn als ik daar ooit ook zou kunnen staan’. Als ik dan nu in de peiling zowat op hetzelfde niveau als Bart sta, dan geloof ik het precies nog niet goed, maar het geeft een goed gevoel.”